Thema des GreenTech Summit bekannt gegeben!
Amsterdam Dutch

Thema van de GreenTech Summit bekend

Author: GreenTech
Wednesday, 6 March 2019

Van 11 tot en met 13 juni opent GreenTech voor de vierde keer haar deuren in het RAI Amsterdam Convention Centre. Het thema van de Summit dit jaar is: ‘Autonomous Technology – A formula to accelerate business, professional horticulture beyond the green thumb!’. De Summit vindt plaats op 12 juni, de tweede dag van het internationale vakevenement. GreenTech is een ‘must visit’ voor de Nederlandse tuinbouwprofessional. Hier word je ondergedompeld in de allerlaatste innovaties en inzichten in deze snel veranderende sector. Het feit dat 95% van de beschikbare standruimte al is geboekt, toont aan hoeveel belangstelling er is.

Wat u kunt verwachten van GreenTech 2019
Een schat aan nieuwe inzichten in 3 dagen tijd. Bezoekers van GreenTech hebben de gelegenheid om met ruim 470 exposerende bedrijven in contact te komen, waaronder verrassend veel nieuwe partijen ten opzichte van vorige edities. Variërend van de grote kassenbouwers, systeemleveranciers en zaadleveranciers tot veelbelovende start-ups. Er zijn daarnaast 4 specifieke paviljoens te vinden op GreenTech: Vertical/Indoor Growing, Precision Horticulture, Medicinal Cannabis en Organic.
Het delen van kennis is een belangrijke pijler van GreenTech. Dit jaar zijn er 3 theaters: ‘Food & Flowers in Greenhouses’, ‘Climate, Water and Energy’ en ‘Trends and Innovations’, waar ruim 80 sessies worden georganiseerd over de laatste trends en innovaties in de tuinbouw. Dit gebeurt aan de hand van de vier hoofdthema’s die GreenTech omarmt: Energy, Water, Crops and People.
Naast de theaters op de beursvloer wordt de GreenTech Summit georganiseerd, de Holland middag en andere inspirerende bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen.

Hollandse middag
Op woensdagmiddag (12 juni) worden actuele onderwerpen aangesneden die spelen bij de Nederlandse telers, zoals vermindering van de CO2 uitstoot, internationaliseringskansen en duurzaamheid in de retail.

GreenTech Summit 2019 thema
Tijdens de GreenTech Summit 2019 (middag/avond) krijgen marktleiders inzicht in de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de 'autonomous green technology' én een statusupdate over de voortgang op het gebied van de kastechnologie van de toekomst. Zij kunnen zich ook laten inspireren door de scheepvaart, een sector die oplossingen biedt voor soortgelijke uitdagingen, maar deze vanuit een eigen visie en perspectief benadert.
Mariska Dreschler, Director Horticulture van RAI Amsterdam: “Er is een grote behoefte aan succesvolle tuinbouwondernemers, maar dit is nog een sterk onderontwikkeld gebied. Tuinbouw is afhankelijk van locatie, infrastructuur, specialistische vaardigheden, ‘groene vingers’ en de beschikbaarheid van arbeid. Ontwikkelingen in de autonomous green technology verminderen onderlinge afhankelijkheden en vergroten de flexibiliteit in de sector. Dit jaar hebben we dan ook gekozen voor het thema: ‘Autonomous Technology – A formula to accelerate business, professional horticulture beyond the green thumb!’.”

De GreenTech Innovation Awards
GreenTech heeft de sector gevraagd hun laatste innovaties te delen. Alle inzendingen worden door een jury van specialisten beoordeeld. De winnaars in de 4 categorieën (Innovation, Sustainability, Impact en Concept) worden op de eerste dag van GreenTech, dinsdag 11 juni, bekendgemaakt.

Gratis voorregistratie tot 3 juni
Telers en andere geïnteresseerden die een bezoek willen brengen aan GreenTech kunnen zich nu al gratis registreren via www.greentech.nl/registration. En hoe eerder je registreert, hoe beter je vooraf op de hoogte blijft van het kennisprogramma en de thema’s. Op gepaste momenten worden updates verzonden. Iedereen die zich heeft geregistreerd, wordt uitgenodigd voor het matchmakingprogramma. Na 3 juni zijn de kosten voor het online inschrijven €40 incl. BTW per persoon en het inschrijven bij de entree kost €70 incl. BTW.

Over GreenTech
GreenTech is de wereldwijde ontmoetingsplaats voor alle professionals in de tuinbouwtechnologie. GreenTech richt zich op de beginstadia van de tuinbouwketen en op zaken die van belang zijn voor telers. Alle Nederlandse koplopers, kassenbouwers en leveranciers zullen aanwezig zijn.
Vorig jaar bezochten 10.465 professionals uit 112 landen GreenTech. Ruim de helft van de bezoekers kwam van buiten Nederland en ook waren er meer bezoekers uit meer verschillende landen. Voor meer informatie raadpleeg de website van GreenTech of volg GreenTech op Facebook, Twitter, LinkedIn of YouTube.