Kennisprogramma tijdens GreenTech: Energietransitie en data sharing
Amsterdam Dutch

Kennisprogramma tijdens GreenTech: Energietransitie en data sharing

Author: GreenTech
Thursday, 16 May 2019

Kennisprogramma voor de Nederlandse teler tijdens GreenTech: energietransitie en data sharing

Amsterdam, 16 mei 2019 – Iedere kas moet straks van het gas. Maar welke alternatieven zijn er en hoe kun je als teler straks toch je energiekosten blijven beheersen? Tijdens de Holland Middag – een onderdeel van GreenTech 2019 – op 12 juni geven experts antwoord op deze en andere prangende telersvragen. Ook is er aandacht voor data sharing: hoe kunnen telers hun bedrijfsvoering optimaliseren met verkregen informatie?

Energietransitie en data sharing zijn hot topics in de tuinbouw. De technologische ontwikkelingen gaan snel en de mogelijkheden zijn talrijk. Daarom besteedt GreenTech deze editie speciaal aandacht aan deze nieuwe trends tijdens de Holland Middag op 12 juni. Een aantal sector experts brengen in paneldiscussies telers op de hoogte van de mogelijkheden. Ook kunnen telers hun vragen neerleggen bij deze experts, om zo goed geïnformeerd keuzes te maken over de toekomst van hun bedrijf. Afgesloten wordt met verrassend nieuws voor de Nederlandse tuinbouwondernemers rondom Ranking the Grower.

Energietransitie: is waterstof de sleutel naar groen?
Er zijn veel alternatieven voor gas maar welke is nu de beste? Volgens Catrinus Jepma, hoogleraar Energie en duurzaamheid Rijksuniversiteit Groningen, is waterstof de sleutel naar groen. Sprekers Maya van der Steenhoven, directeur Programmabureau Warmte Koude Zuid Holland, en Jacco Besuijen, Prominent tomatoes, geven als experts hun visie en beantwoorden vragen van de Nederlandse telers rondom energietransitie. Jacco geeft onder andere aan dat aardwarmte een mogelijke oplossing is voor het beheersen van de energiekosten.

Kennisprogramma tijdens GreenTech: Energietransitie en data sharing

Data sharing: is data het nieuwe goud?
Data is sharing is hot en biedt veel mogelijkheden maar er zijn veel twijfels over het delen van informatie zoals ‘wat gebeurt er met mijn data en vertrouwelijke bedrijfsinformatie’.
Vanuit de praktijk zullen sprekers Peter Hendriks, Let’s grow, Fabian de Prieelle, KPN, en Leon Dukker, Porta Nova, voorbeelden geven over wat data kunnen betekenen en de toegevoegde waarde ervan op de bedrijfsvoering van de teler. Leon geeft aan: “Van data naar informatie, want zonder inzicht geen uitzicht”.

Kennisprogramma tijdens GreenTech: Energietransitie en data sharing

Ranking the Grower
Tijdens de Holland Middag wordt tot slot nieuws bekend gemaakt rondom Ranking the Grower, de jaarlijkse verkiezing voor innovatieve tuinbouwondernemers. Jacco Strating, uitgever KAS Magazine, zal dit nader toelichten.
Bekijk het complete programma waaronder de Holland Middag op www.greentech.nl/programme/.

Voor meer informatie en registratie

Geïnteresseerd in de GreenTech? Ga naar https://www.greentech.nl/ voor meer informatie en inschrijving. Bezoekers kunnen zich tot 3 juni via www.greentech.nl gratis inschrijven. Na 3 juni kost online inschrijven € 40 incl. BTW per persoon en inschrijven bij de entree € 70 incl. BTW.

Over GreenTech
GreenTech brengt mensen en technologie samen om groei, productiviteit, duurzaamheid, inspiratie en plezier in tuinbouw te vergroten. We zijn er namelijk van overtuigd dat verbetering en innovatie in de tuinbouw bijdragen aan een groter menselijk welzijn. Vorig jaar trok de vakbeurs 10.465 professionals uit de hele wereld. GreenTech – met 477 exposanten uit de tuinbouwsector – wordt gehouden van 11 t/m 13 juni in RAI Amsterdam.

Ga voor meer informatie naar www.greentech.nl of volg GreenTech op Facebook, LinkedIn, Twitter of YouTube.