Jeannette den Boer organiseert 24-uurs Tuinbouw Actie voor AMREF
Amsterdam Dutch

Jeannette den Boer organiseert 24-uurs Tuinbouw Actie voor AMREF

Author: GreenTech
Tuesday, 11 August 2015

RAI medewerkers fietsen en werken in de tuinbouw voor het goede doel

Aanstaande vrijdag 14 augustus stapt Jeannette den Boer, Sales Manager van GreenTech met vijf collega’s van RAI Amsterdam op de fiets ten bate van AMREF Flying Doctors. Deze zes enthousiastelingen fietsen van 10 tot en met 17 oktober de Kenia Classic om geld op te halen voor AMREF Flying Doctors en zijn nu druk bezig met het binnenhalen van sponsorgelden.

Unieke route langs de tuinbouw

Op fietsen van sponsor Van Koppen en Van Eijk rijdt het team van vrijdag op zaterdag langs de sponserende bedrijven. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

07.00 uur - 09.00 uur Anthura

Er staan die ochtend om 7.00 uur een paar honderd Anthurium planten op het team te wachten om ingepakt te worden. Het personeel krijgt de planten die worden inpakken cadeau. Zij kunnen hiermee niet alleen hun huis in de vakantieperiode opfleuren, maar testen dan ook direct een handig watersysteem. De planten worden namelijk door het team ook voorzien van een Waterwick lontje. Bij Anthura wordt gewerkt met de machines van Flier Systems, ook sponsor van de actie.

10.00 uur - 12.00 uur Bergpeppers

Kwekerij Bergpeppers kweekt kwalitatief hoogwaardige, gezonde en maximaal biologisch gekweekte paprika’s. Daarin hebben zij zich gespecialiseerd in rode en gele paprika's. Het bedrijf is uitgegroeid tot een oppervlakte van 17 hectare, waar ook alle producten verpakt worden naar de wens van de klant. Bergpeppers blijft innoveren om optimale kwaliteit te kunnen leveren en hiertoe in 2005 en 2007 nieuw gebouwd in Berkel met onder andere de branders van sponsor Vitotherm. Vanwege de veranderende wetgeving heeft Vitotherm in 2013 ook een nieuwe low NOx brander geleverd bij de locatie van Bergpeppers, Midberg in Harmelen. Het Kenya Classic team gaat aan de slag om de paprika’s in te pakken.

13.00 uur - 15.00 uur Solisplant op de BraDeLier

Het RAI Kenya Classic team gaat namens Solisplant de BraDeLier kleur geven! Solisplant is zo geautomatiseerd met behulp van de systemen Codema dat er op het bedrijf zelf geen werk is voor het team. Als alternatief heeft het bedrijf bedacht dat alle kinderen uit De Lier een potje mogen beschilderen met daarin een plantje. Van iedere beschilderde pot wordt een foto gemaakt en deze pot met plant wordt uitgedeeld aan de middenstand in De Lier. Aan het einde van de actie is er een prijs voor degene die de pot het mooiste heeft beschilderd!

16.00 uur - 17.00 uur Sion

Sion is uitgegroeid tot de internationale top van veredelaars en vermeerderaars van Phalaenopsis. Door de kennis en ervaring kunnen zij elke kweker ter wereld in elk segment voorzien van het juiste advies en assortiment. Sion sponsort de actie door het RAI Kenya Classic team mee te nemen in de wereld van veredeling. Het team krijgt hier een rondleiding en leert op deze manier over de wijze van veredelen en vermeerderen.

19.00 uur - 21.00 uur Duijvestijn in Winkelcentrum De Tuinen

Duijvestijn Tomaten is in februari 2015 uitgeroepen tot beste tomatenteler van de wereld! Duijvestijn Tomaten verwerkt haar eigen geteelde tomaten tot verse Ovengedroogde tomaten. De tomaten worden langzaam op bijzondere wijze gedroogd. Tijdens de koopavond in Winkelcentrum de Tuinen in Naaldwijk gaat het RAI Kenya Classic team, het winkelend publiek ovengedroogde tomaten laten proeven. Daarnaast kan het winkelend publiek tomatenbakjes kopen voor € 2,- De totale opbrengt gaat naar AMREF.

23.00 uur - 02.00 uur Amarylliskwekerij NL van Geest

Het team gaat Amaryllis bollen sorteren, dit betekent dat de bollen worden ontklisterd en beschadigde eruit worden gehaald. Dan is er iemand die de bollen "ophangt" en daarna worden de bollen netjes in de daarvoor bestemde kisten/kratten gedaan.

05.00 uur - 07.00 uur MJ Tech

MJ Tech, de specialist in verneveltechniek, gaat over twee weken verhuizen naar een nieuw en groter pand. De verhuisdozen moeten ingepakt en ook het pand moet schoongemaakt worden voor oplevering. Het RAI Kenya Classic team gaat MJ Tech helpen bij deze operatie en wel, bij het krieken van de ochtend!

De 24-uurs Tuinbouw Actie ten bate van AMREF wordt gesponsord door:

Anthura
Codema
Duijvestijn Tomaten
Flier Systems
Havecon Projects
Kwekerij de Kabel
MJ Tech
NL van Geest
Sion Orchids
Solisplant
Van Koppen en Van Eijk
Vitotherm

Oproep tot sponsoring

Naast de sponsoring door bedrijven kan iedereen persoonlijk AMREF sponsoren. Voor dat laatste kan men terecht op de website van Kenya Classic; www.kenyaclassic.com

Over AMREF

AMREF Flying Doctors is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor een betere gezondheid in Afrika. AMREF wil dat een goede gezondheid voor alle Afrikanen toegankelijk wordt. AMREF werkt samen met de lokale bevolking, voert lobby en overleg met instanties en regeringen.

Over Kenia Classic

In 2015 organiseert AMREF de 5e editie van Kenya Classic van 10 t/m 17 oktober 2015. De Kenya Classic vindt dit jaar plaats in Tanzania gezien de huidige situatie in Kenia. Dit jaar start de Kenya Classic dan ook aan de voet van de indrukwekkende Kilimanjaro. De Kenya Classic vereist flink wat lef: dit is een uitdagend avontuur, een fysieke inspanning en mentale uitdaging. In zes fietsdagen wordt ongeveer 400 kilometer afgelegd.

Over Greentech

GreenTech is de wereldwijde ontmoetingsplaats voor professionals in de tuinbouw technologie. De volgende GreenTech beurs vindt plaats op 14-15-16 juni 2016.

GreenTech teamlid organiseert 24-uurs Tuinbouw Actie voor AMREF en fietst de Kenia Classic om geld op te halen voor AMREF Flying DoctorsGreenTech teamlid organiseert 24-uurs Tuinbouw Actie voor AMREF en fietst de Kenia Classic om geld op te halen voor AMREF Flying Doctors