Dutch Amsterdam

Hoe voorzien we 10 miljard mensen van voedsel in 2050?

Monday, 27 September 2021

Nederland heeft de sleutel in handen.

Hoe kunnen we in 2050 tien miljard mensen voeden met veilig, gezond en lekker eten zonder het milieu verder in gevaar te brengen? Hoe creëren we leefbare steden waar de inwoners een gezond en gelukkig leven kunnen leiden? Uit het IPCC klimaatrapport blijkt dat deze vragen prangender zijn dan ooit. Nieuwe duurzame tuinbouwecosystemen zijn nodig om het wereldvoedselprobleem op te lossen en leefbare steden te creëren. En Nederland is de grootste kanshebber om de wereld hiermee te helpen.

De groei van megasteden zet door. Nederland is de grootste exporteur van voedsel, bloemen en zaden. Onze technologie en knowhow in deze branches zijn wereldberoemd. Een unieke prestatie voor een klein, dichtbevolkt land. Daarbij is Nederland wereldkampioen tuinbouw per vierkante meter dankzij een uniek ‘ecosysteem’ van telers, leveranciers, kassenbouwers, installateurs, zaadveredelaars, onderzoeksinstituten en universiteiten. Al eeuwenlang werken we samen in coöperaties of andere samenwerkingsverbanden om voedselinnovatie in de tuinbouw in Nederland naar een hoger niveau te brengen.

Prominenten uit de Agri & Food topsector Frederik Vossenaar (Ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit), Ernst van den Ende (Plant Sciences Group of Wageningen UR), Albert Abee (wethouder gemeente Westland) en Frank van Kleef (Royal Pride) lichten de huidige problemen en kansrijke oplossingsrichtingen toe tijdens het grootste GreenTech Live & Online in RAI Amsterdam.

Datum              : Dinsdag 28 september
Aanvang          : 14:15u
Einde               : 14.45u
Locatie             : RAI Amsterdam, hal 1 (Entree K) op de Vision Stage
Parkeren          : P1 t/m P4 (uitrijkaart beschikbaar)  

Aanmelden en toegang
Registeren kan via de volgende link: https://registration.gesevent.com/survey/2djpbghyxfjmg

Om toegang te krijgen tot RAI Amsterdam dient u bij Entree E uw polsbandje voor die dag op te halen. Zie hier voor meer informatie: https://www.greentech.nl/live-and-online/coronavirus/

Er is meer…
GreenTech Live & Online 2021 kent een vol programma met diverse inspirerende kennissessies. In de bijlage zijn meer interessante programma-onderdelen uitgelicht.