greentech-2016-all-about-content-innovations-and-networking
Amsterdam Dutch

GreenTech 2016: Boordevol kennis, innovaties en mogelijkheden

Author: GreenTech
Wednesday, 27 July 2016

Een beursvloer boordevol kennis, innovaties en netwerkmogelijkheden

Op de bruisende 2016 editie van GreenTech werd drie dagen lang goede zaken gedaan. Bezoekers uit alle windstreken kwamen nieuwe technologien bekijken en persoonlijk kennis nemen van alle nieuwe trends en ontwikkelingen in de sector.

Het Breeders Pavillion en de sessie boordevol informatie in de theaters waren slechts twee van de hoogtepunten van het evenement in RAI Amsterdam. Op de openingsdag van de vakbeurs werd Priva uitgeroepen als Overall Winner van de Innovation Award met de Deleafing Robot. De GreenTech Innovation Award staat voorinternationale erkenning in de tuinbouwtechnologie.

Bezoekers brachten meer tijd door op de beursvloer en zo ontstond er een levendig evenement waar meer dan 185.000 zakelijke contacten werden gelegd. We zijn tevreden met letterlijk elk aspect van GreenTech, zegt Greg Hendrick, president van het Amerikaanse Foody Vertical Farming. Door de indeling, de mogelijkheden en de uitstraling van de stands konden bezoekers snel de producten vinden waar ze naar zochten en geinteresseerden kwamen van over de hele wereld. We kijken nu al weer uit naar GreenTech 2018.

Het succes van GreenTech zat hem vooral in de goede sfeer en de buzz op de beursvloer, aldus Mariska Dreschler, Manager GreenTech bij RAI Amsterdam. Van de prijsuitreiking op de openingsdag van de beurs tot het op hoog niveau kennis uitwisselen in de sessies van het aanvullende programma, en van de innovaties in het InnovationLAB tot prettig netwerken tijdens alle informele bijeenkomsten - GreenTech had het allemaal. Nu begint het werk voor GreenTech 2018, we hebben hoge verwachtingen.

Nog internationaler

In drie dagen bezochten in totaal 9.721 professionals uit maar liefst 113 landen het evenement (97 in 2014). Het aandeel internationale bezoekers is toegenomen. Deze keer kwam maar liefst 52% uit het buitenland. Het aantal bezoekers uit Azie en de VS groeide het sterkst.

Innovaties centraal

Innovaties zijn vaak de belangrijkste reden om een bezoek te brengen aan een vakbeurs. Er was een innovatieroute met 73 producten en de Innovation Award zet deze innovaties samen met het InnovationLAB nog duidelijker op de kaart. Priva won de Overall GreenTech Innovation Award en de internationale jury beloonde twee nominaties met een Category Award. De ISO Plantsampler van ISO Group won in de Production Category; de HortiMaX-Go! van Ridder Hortimax Group won in de Automation Solutions Category.

Het inschrijfgeld voor de Innovation Award van 7.300 werd gedoneerd aan de African Medical Research Foundation (AMREF) Flying Doctors, en hun project in Kilindi, Tanzania om water- en sanitaire voorzieningen beschikbaar te maken voor de plaatselijke gemeenschap.

Volle kracht vooruit

Een ongekend aantal van ruim 200 bedrijven - maar liefst 56% van de exposanten - schreef zich voor het eind van de vakbeurs al in voor de editie van 2018. Er is een vierde hal toegevoegd aan de beursindeling om verder te kunnen uitbreiden. De volgende editie van GreenTech vindt plaats op 12, 13 en 14 juni 2018 en de GreenTech Summit start een dag eerder op 11 juni.

Mijn team zit boordevol ideen om de volgende editie verder te verbeteren en uit te breiden, geeft Dreschler aan. We hebben van dit jaar zoveel geleerd om GreenTech 2018 nog beter te maken. We willen ook graag uitbreiden naar andere regio's en we blijven goed kijken naar de frequentie van het evenement samen met marktspelers en ons Exhibition Committee.

Community groeit gestaag

De start van de Community was ook een succes met meer dan 1.000 nieuwe leden. Bedrijven gebruiken de GreenTech Online Community om hun interessantste producten onder de aandacht te brengen van professionals en experts in de bedrijfstak. Het ideale platform om iedereen te informeren, feedback te krijgen en discussies te starten. Leden hebben toegang tot inspirerende content en kunnen ook zelf hun bedrijf voor het voetlicht brengen.

De introductie van de GreenTech Community Award is bedoeld om de hele tuinbouwsector een stem te geven. Deze nieuwe prijs biedt tuinbouwprofessionals de kans om extra aandacht te creeeren voor hun favoriete innovatie. De eerste winnaar van de GreenTech Online Community Award is Connected Screening van Hoogendoorn Svensson.

***

GreenTech Amsterdam 2018

Alle tuinbouwprofessionals kunnen de GreenTech vakbeurs bezoeken die plaatsvindt op 12-13-14 juni 2018 in het RAI Amsterdam Convention Centre in Amsterdam, Nederland. De GreenTech Summit vindt de dag voor de vakbeurs plaats op maandag 11 juni 2018.

Over GreenTech

GreenTech is de mondiale ontmoetingsplaats voor alle professionals in tuinbouwtechnologie. GreenTech richt zich op de beginstadia van de tuinbouwketen en op zaken die van belang zijn voor telers. GreenTech evenementen worden georganiseerd door en vinden plaats in het RAI Amsterdam Convention Centre.