greentech-2014-started
Amsterdam Dutch

GreenTech 2014 van start: ID Kas ® wint GreenTech Innovation Award

Author: GreenTech
Tuesday, 10 June 2014

De heer Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de jury reikte vanochtend de prijs uit tijdens de officiële opening van GreenTech Amsterdam 2014, de eerste editie van deze internationale vakbeurs voor tuinbouw technologie.

Een internationale jury bekroonde twee nominaties vanochtend met een Category Award. ID Kas ® van Technokas won in de categorie Equipment, Futagrow van Metazet / FormFlex won in de categorie Production.

ID Kas ® werd verkozen tot Overall Winner vanwege het innovatieve kas concept met veel aandacht voor details en rekening houdend met alle aspecten. Het is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de eindgebruiker met fantastisch resultaat: energiebesparing tot 60% en een hogere productiviteit. Deze duurzame, energiezuinige kas maakt gebruik van dubbele glazen panelen met een anti-reflecterende coating. Bovendien bevat het concept een volledig nieuwe constructie, waardoor alle elementen van de ID Kas ® perfect passen. "De jury ziet de ID Kas ® als een nieuw concept met een grote toekomst", meldt Dijkhuizen. "Technokas, de ontwikkelaar van ID Kas ® ontving bovendien een tweede nominatie (Daylight Greenhouse), waarmee het de capaciteit om te innoveren nog eens onderstreept. Een verdiende Overall Winner! "

Futagrow winnaar Categorie Productie
Futagrow werd verkozen als winnaar in de categorie Productie. "Futagrow is een slim cradle-to-cradle teeltsysteem voor glasgroente productie die verhoogde productie per m2 met minder inbreng combineert. Het verandert de gewassen meerdere malen per jaar, zorgen voor een gezonde jonge planten en een verhoogde productie van meer dan 20%, waarbij de carbon footprint up wordt verlaagd tot 25%. Een marktgerichte concept met een zeer veelbelovende toekomst ", naar het oordeel van de jury.

In totaal werden 53 inzendingen die meedingen naar de GreenTech Innovation Award 2014. De jury, gevormd door de voorzitter de heer Aalt Dijkhuizen, mevrouw Linda Kaluzny-Pinon, de heer Heinrich Dressler, de heer Jacco Strating en de heer Roger Abbenhuijs, maakte een korte lijst van 12 innovaties. In de laatste jurering ronde twee Categorie Winnaars en een algemene winnaar gekozen. De jury zei onder de indruk van de zeer hoge kwaliteit van de nominaties en merkte op: "Het toont de snelle en sterke ontwikkelingen in de tuinbouw als een toonaangevende innovatieve sector wereldwijd."

GreenTech vindt plaats op 10-11-12 juni 2014 in Amsterdam RAI Convention Centre. Vakbezoekers kunnen GreenTech gratis bezoeken, op voorwaarde dat zij zich voorafgaand aan de beurs registreren via www.greentech.nl.

***

Over GreenTech
GreenTech Amsterdam is de internationale vakbeurs die zich richt op de agrarische keten met de focus op productietechnologie voor voedingstuinbouw en sierteelt en de international ontmoetingsplaats voor professionals in de industrie.