amsterdam-rai-wins-ingenious-award-2015-with-vertical-greenhouse
Amsterdam Dutch

Amsterdam RAI wint Vernufteling 2015 voor vertikale kas

Author: GreenTech
Wednesday, 25 March 2015

De vertikale kas voor city farming in het Amtrium, het nieuwe beurs- en congresgebouw van Amsterdam RAI, is door Ed Nijpels uitgeroepen tot winnaar van de Vernufteling 2015 op donderdag 18 maart 2015. De Vernufteling is een initiatief van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) en branchevereniging NLingenieurs. De jury was met name zeer te spreken over de vernieuwende kijk op stedenbouw van de 21ste eeuw en het feit, dat met dit idee van de RAI, abstracte concepten nu werkelijk concreet gemaakt worden. In de restaurants van dit nieuwe gebouw worden straks verse groenten en kruiden uit eigen kas verwerkt in de gerechten. Het gebouw wordt in mei in gebruik genomen.

Het ontwerpteam bestaande onder andere uit Amsterdam RAI, Benthem en Crouwel Architecten en Nelissen ingenieursbureau heeft dit idee omarmd en uiteindelijk omgezet in een integraal ontwerp. "Het is de maatschappelijke waarde, de toekomstgerichte visie en ook het feit dat Amsterdam RAI het heeft aangedurfd om als eerste een dergelijk ontwerp te gaan realiseren dat naast het technisch ontwerp met onder andere bevochtiging met regenwater, gestuurde ventilatie en groei van planten het mogelijk heeft gemaakt dat dit gebouw de prijs van de Vernufteling heeft gewonnen"; aldus de jury van de Vernufteling 2015.

Vernuftige voordelen
De city farming kas draagt bij aan de kwaliteit van de lucht in het gebouw, het levert een nieuwe vorm van stadslandbouw die voor Nederland uniek is en geeft de bezoekers en de omgeving een nieuwe manier om zich met de teelt van voedsel te identificeren. Daarnaast voorziet de kas het restaurant van verse producten. Deze aspecten zorgen voor de vernuftigheid van de kas en biedt daardoor vele praktische voordelen.

Algemene informatie
Op dinsdag 9 juni 2015, verzamelen hoogwaardige sprekers en delegates uit de hele wereld zich in Amsterdam RAI Convention Centre voor de eerste GreenTech Summit. Industrie leiders en influencers in de tuinbouw bespreken tijdens dit exclusieve "invitation-only" congres het thema 'What's next for Green Horticulture?' Delegates hebben de mogelijkheid de vertikale kas te bezoeken.

Het volledige programma van de Summit is beschikbaar in de eerste week van april.

***

Over GreenTech
GreenTech is de wereldwijde ontmoetingsplaats voor professionals in de tuinbouw technologie. De GreenTech Summit wordt gehouden op 9 juni 2015. De volgende GreenTech beurs vindt plaats op 14-15-16 juni 2016. Beide evenementen worden georganiseerd door Amsterdam RAI en vinden plaats in Amsterdam RAI Convention Centre.